Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 1 cucharadita de sal marina
- 2 cucharadas de hojas de perejil fresco
- 1 cucharada de tomillo fresco (opcjonalnie)
-
115
g de manteca fría en trozos
lub 100 g de aceite de coco fría en trozos - 90 g de harina de coco
Relleno
- 450 g de puerros en trozos
- 50 g de manteca en trozos
- 500 g suprema de pollo, sin piel en trozos (2 cm)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 20 g de harina de coco
- 130 g de agua
- 60 g de crema
-
1
cucharada de concentrado casero de caldo de pollo
lub 1 cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1óra 10p
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40 min
Pastel de carne y calabaza
1óra
Tarta Pascualina
1h 30 min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Pepitas
55min
Peceto al vapor con salsa de tomate
2óra
Bizcochuelo de vainilla
40 min
Empanadas de carne
1 godz. 50 min
Budín de naranja
1óra
Budín de mandarinas
55min
Chipa
30min