Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 1 cucharadita de sal marina
- 2 cucharadas de hojas de perejil fresco
- 1 cucharada de tomillo fresco (opcjonalnie)
-
115
g de manteca fría en trozos
lub 100 g de aceite de coco fría en trozos - 90 g de harina de coco
Relleno
- 450 g de puerros en trozos
- 50 g de manteca en trozos
- 500 g suprema de pollo, sin piel en trozos (2 cm)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 20 g de harina de coco
- 130 g de agua
- 60 g de crema
-
1
cucharada de concentrado casero de caldo de pollo
lub 1 cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1h 30 min
Tarta soufflé de espinaca
1u.
Pastel de pollo y batata extra dulce
1u.
Buñuelos de acelga
45 min
Empanadas de bondiola a la barbacoa
1h 25min
Quiche de puerros
1h 10min
Pepitas
55min
Empanadas de carne
1h 50min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Chipa
30min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Budín de mandarinas
55min