Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g salmão fumado, cortado em tiras
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 pitada de pimenta
- 15 g cebolinho picado, mais q.b. p/ guarnecer
- 100 g sobras de pão s/ côdea
- 200 g amêndoa s/ pele
- 2 dentes de alho
-
10
g folha de alho silvestre, fresca picada
lub 10 g cebolinho picado - 1 c. chá de sal
- 70 g azeite
- 30 g vinagre de xerez
- 600 g água, mais q.b. p/ cobrir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas com lulas e tomate
50 Min
Achar de beringela
1h 25min
Pato confitado
20h
Molho béarnaise
20min
Aveludado de mexilhão
50 Min
Mistura rústica de especiarias para pão
Keine Bewertungen
Doce de aproveitamentos
35 min
Gelado de mirtilo com pistácio
10 Std.
Caldo de galinha com tortellini de camarão
55 min
Limonada
5 min
Strudel de maçã
3h 20min
Cobertura de chocolate e avelã
1 Std.