Bife tártaro com alcaparras, cebola roxa, tomate seco e molho aioli

Bife tártaro com alcaparras, cebola roxa, tomate seco e molho aioli

4.6 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 doses

Składniki

  • cebola roxa
    30 g
  • tomate seco, em óleo escorrido (coloque o óleo numa tigela e reserve)
    55 g
  • dente de alho
    1
  • salsa só as folhas
    5 g
  • mostarda
    15 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ¾ c. chá de
  • flocos de malagueta seca
    1 pitada de
  • gemas de ovo
    2
  • tornedó s/ nervo, cortado em pedaços (3 cm aprox.), previamente semicongelado (ver dica)
    200 g
  • azeite
    30 g
  • alcaparras em conserva escorridas
    4 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 397.5 kcal / 1664.5 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 28 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1389 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...