Wersje kompatybilne
Bife tártaro com alcaparras, cebola roxa, tomate seco e molho aioli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebola roxa
- 55 g tomate seco, em óleo, escorrido (coloque o óleo numa tigela e reserve)
- 1 dente de alho
- 5 g salsa, só as folhas
- 15 g mostarda
- 1 c. chá de sal
- ¾ c. chá de pimenta preta
- 1 pitada de flocos de malagueta seca
- 2 gemas de ovo
- 200 g tornedó s/ nervo, cortado em pedaços (3 cm aprox.), previamente semicongelado (ver dica)
- 30 g azeite
- 4 c. chá de alcaparras em conserva, escorridas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1664.5 kJ / 397.5 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 1389 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi recheados
1 godz. 20 min
Lombinho de porco com bacon e manteiga fumada
1h 45min
Esparguete preto com fricassé de alcachofra
35 dk
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30 Min
Sopa de noodles Tom Yum
Brak ocen
Cebola recheada com abóbora e alecrim
1sa 30 dk
Coxas de frango picantes em sous-vide com cenouras glaceadas
2 godz. 50 min
Caipirinha
10 Min
Tempura de coco e legumes da primavera
30 Min
Molho béarnaise
15 Min
Baklava
1 godz. 20 min
Rosbife com molho de manga e malagueta
2 Std. 45 Min