Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 75 g d'eau
- 110 g de sucre en poudre
- 190 g de beurre, coupé en petits dés
- ½ - 1 c. à café d'extrait naturel de café
Les coques
- 150 g de poudre d'amande
- 1 c. à café bombée de charbon actif en poudre (en magasin bio ou sur internet)
- 300 g de sucre glace
- 100 g de blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1114 kJ / 267 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons à la pomme verte
5 godz. 10 min
Macarons saveur mojito
26h 30min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13h 30min
Macarons gingembre-litchi
24h
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Macarons à la griotte
48h
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons au café
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min
Macarons au chocolat
24h