Haricots verts et sauce au curry

Haricots verts et sauce au curry

4.2 87 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 400 g de haricots verts frais coupés en tronçons
  • ½ échalote
  • 20 g de beurre
  • 1 c. à café de curry en poudre (voir "Conseil(s)")
  • 250 g de lait
  • 20 g de farine de blé
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 114.3 kcal / 479.8 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 229 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...