Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 400 g de haricots verts frais, coupés en tronçons
- ½ échalote
- 20 g de beurre
- 1 c. à café de curry en poudre (voir "Conseil(s)")
- 250 g de lait
- 20 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 479.8 kJ / 114.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 229 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poêlée de carottes au beurre de coriandre
25 Min
Pommes vapeur
25 Min
Champignons de Paris entiers vapeur (100-300 g)
15 Min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30 Min
Chou-fleur vapeur
20min
Brocoli vapeur (250 g)
15 Min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30 Min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 Min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35min
Champignons de Paris en quartiers vapeur (200-300 g)
15 Min