Torta a strati mascarpone e lamponi

Torta a strati mascarpone e lamponi

4.8 83 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
12 fette

Składniki

Torta
  • burro q.b.
  • di carote pelate e a pezzi (2 cm circa)
    150 g
  • di mandorle pelate
    120 g
  • di radice fresca di zenzero pelata
    1 cm
  • uova (da 60 g)
    4
  • di latte
    80 g
  • di zucchero
    210 g
  • di olio di semi di girasole
    100 g
  • di farina tipo 00
    240 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di semi di papavero (opcjonalnie)
    1 cucchiaio
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
Crema mascarpone
  • di zucchero
    120 g
  • di panna (35% di grassi) fredda
    500 g
  • di mascarpone
    500 g
Terminare la preparazione
  • di lamponi freschi
    250 g
  • cioccolato fondente in granella, a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 659 kcal / 2757 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 46.4 g
Węglowodany 50.6 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...