Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 4 ovos
- 110 g açúcar
- 100 g farinha tipo 55
Recheio
- 5 folhas de gelatina neutra
- 200 g açúcar
- 200 g pera s/ casca e s/ caroços
- 50 g água
- 1 c. chá de sumo de limão
Cobertura
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 2 peras c/ casca cortadas em fatias
- 1 limão, só o sumo
- 150 g amêndoa granulada
- 3 morangos cortados em fatias
- 1 cereja
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4659.1 kJ / 1113.6 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 132.1 g
- Tłuszcz
- 60.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.8 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 108 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocante de maçã
5h 30min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1h 45min
Bolo de ananás
2h
Mousse de mirtilo
12h
Bolo Mimoso
55min
Bolo de maçã
1h
Quadrados de frutos vermelhos
8 godz. 30 min
Merengues de chocolate com molho de frutos vermelhos
3h
Bolo cassata
40min
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min
Bavaroise de morango
8h 5min
Bolo de cenoura delicioso
50min