Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Borrego
- 2 c. chá de sal
- 3 pé de rosmaninho, só as folhas
- 3 pés de hortelã, só as folhas
- 2 piripíris secos
- 100 g azeite
- 1 perna de borrego (1500 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 150 g água
Polenta
- 130 g sêmola de milho
- 80 g queijo parmesão
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- 600 g bimis
- 40 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2545 kJ / 609 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2u. 5min
Lombinhos de porco com crosta de pistácio e puré de couve-flor - TM5
2h 30min
Frango com tapenade e puré de batata com cebola caramelizada
2h 15 min.
Cabrito no forno com migas de espargos
10 Std. 5 Min
Raia alhada
40min
Chanfana de borrego
24h
Caldeirada à algarvia
3 Std.
Burras em vinho tinto
12 Std. 55 Min
Coelho à transmontana
7 Std. 30 Min
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Raia com molho de pitau
45min
Ossobuco
5h 15 min