Ensalada de garbanzos con cebolla caramelizada

Ensalada de garbanzos con cebolla caramelizada

4.7 9 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

Hidratación de los garbanzos
  • 300 g de garbanzos secos
  • 1000 g de agua
Cocción de los garbanzos
  • 1300 g de agua
  • 1 ½ cucharadita de sal
Cebolla caramelizada
  • 500 g de cebolla cortada en pluma
  • 30 g de aceite de oliva
  • 40 g de azúcar
Salsa de yogur
  • 30 g de jugo de limón recién exprimido
  • 110 g de yogur natural (sin azúcar)
  • 1 cucharada de curry en polvo
  • 10 g de hojas de cilantro fresco y un poco más para decorar
  • 1 cucharadita de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 11.9 g
Kalorie 1035 kJ / 247 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...