Wersje kompatybilne
Ensalada de lentejas con reducción de balsámico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reducción de balsámico
- 160 g de vinagre balsámico
- 1 cucharadita de azúcar
- 50 g de aceite de oliva
- 4 ramitas de tomillo fresco, solo las hojas
Lentejas
- 1500 g de agua
- 100 g de lentejas de 4 mm
- 1 cucharadita de sal
Armado
- 500 g de tomate cortado en rodajas
- 300 g de queso fresco cortado en rodajas
- 30 g de berros
- sal a gusto
- pimienta negra recién molida,a gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Huevos duros (4 piezas)
20 Min
Risotto con calabacita y tocino
35min
Curry de lentejas
1 Std. 25 Min
Cocción arroz basmati (400 g)
35min
Espaguetis integrales con atún, limón y rúcula
Brak ocen
Arroz con lentejas
50min
Galletitas con confites de chocolate
Brak ocen
Ensalada de repollo, manzana y zanahorias con pasas
5 dk
Hummus de betabel
30min
Humus
15 Min
Manteca clarificada o ghee
35min
Salsa de tomate estilo italiano
35min