Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 200 g queijo Emmental cortado em pedaços
Caldo de carne
- 500 g osso de vaca partido em pedaços
- 100 g cebola cortada em quartos
- 100 g aipo cortado em pedaços
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 15 g ramo de cheiros (louro, tomilho, salsa e hortelã) (ver dica)
- 1550 g água
- 10 grãos de pimenta
- 2 cravinhos
Sopa
- 50 g manteiga
-
500
g cebola cortada em fatias ou oitavos (1 cm)
lub 500 g cebola roxa cortada em fatias ou oitavos (1 cm) - 2 c. chá de sal
- 8 - 10 fatias de pão de véspera torrado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1896 kJ / 454 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1306 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Refogar 200 g de cebola
25min
Carne guisada com molho de tomate e arroz de ervilhas
10h
Sopa goulash deluxe
2h
Sopa da pedra
13 Std.
Patê de fígado
25min
Sopa de legumes versátil
50min
Sopa de cebola
1 Std. 10 Min
Sopa de cebola gratinada
35min
Refogar 350 g de chalota
25min
Refogar 200 g de cebola e alho
20min
Guisado de carne à moda da Etiópia (Zighinì)
50min