Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Legumes e trutas
- 750 g água
- 350 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços (3-4 cm)
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g mistura de legumes (espargos, couve-flor, só os floretes, cenoura, etc.), cortados em pedaços
- ¼ c. chá de pimenta preta
- 2 trutas frescas limpas (220 g aprox.)
- ½ limão, só o sumo
Molho holandês
- 50 g água
- 100 g manteiga s/ sal cortada em pedaços
- 4 gemas de ovo
- 50 g vinho branco
- 10 g sumo de limão fresco
- ½ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta preta
- 1 limão cortado em rodelas para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3694 kJ / 882 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1922 mg
Alternatywne przepisy
Caldo de borrego com hortelã
50 Min
Conserva de tomate com mel
45 Min
Maionese
5 min
Licor de marmelo
744h
Cerveja de gengibre
25h 30 min.
Bochechas de porco em vinho tinto em sous-vide
8 Std. 45 Min
Pudim Abade de Priscos - TM6
1 Std.
Rabo de boi
16 Std.
Bochechas de porco lento
16 Std.
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3 godz. 55 min
Queijo fresco TM6
15sa 20 dk
Bochechas de porco
9h 10min