
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne bolońska
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
100 - 200 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Sos boloński
-
200 g warzyw, mieszanych (selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Sos beszamelowy
-
1000 g mleka
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Przygotowanie lasagne
-
masło do natłuszczenia formy i na wierzch lasagne
-
18 płatów makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
994 kcal /
4161 kJ
Białko
50 g
Tłuszcz
64 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
26 g
Sód
995 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska