Sos z sera cheddar

Sos z sera cheddar

3.3 447 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
550 g

Składniki

  • 300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 25 g masła
  • 15 g mąki pszennej
  • 200 g mleka 3,1% tłuszczu
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 10 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 289.1 kcal / 1209.5 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 5.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 415.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...