Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 25 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 200 g mleka, 3,1% tłuszczu
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 10 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej, pokrojonej w plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6625 kJ / 1585 kcal
- Białko
- 85.88 g
- Węglowodany
- 20.21 g
- Tłuszcz
- 128.95 g
- Błonnik
- 0.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron a'la carbonara
30 Min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Spaghetti carbonara
40 Min
Makaron z sosem z trzech serów
15 Min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Chrupiące krążki cebulowe
30 Min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 Min
Pikantny dip serowy
20 Min
Sos serowy roquefort
20 Min
Dip serowy
10 Min
Sos serowy Mornay
10 Min
Purée ziemniaczane
50 Min