Urządzenia i Akcesoria
Sos z sera cheddar
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
25 g masła
-
15 g mąki pszennej
-
200 g mleka 3,1% tłuszczu
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
10 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
415.9 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1209.5 kJ /
289.1 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny dip serowy
20 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos serowy Mornay
10 min
Dip serowy
10 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos sriracha mayo
5 min
Purée ziemniaczane
50 min
Szybki sos beszamelowy
10 min
Zupa cebulowa
1 godz.