
Urządzenia i Akcesoria
Sos z sera cheddar
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
25 g masła
-
15 g mąki pszennej
-
200 g mleka 3,1% tłuszczu
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
10 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
289.1 kcal /
1209.5 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
5.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
415.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikantny dip serowy
20 min
Kule serowe
1 godz.
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Sos serowy roquefort
20 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Dip serowy
10 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Sos serowy Mornay
10 min