Urządzenia i Akcesoria
Sos z sera cheddar
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
300 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
25 g masła
-
15 g mąki pszennej
-
200 g mleka 3,1% tłuszczu
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
10 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
415.9 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1209.5 kJ /
289.1 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny dip serowy
20 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Karmelowe fondant
15 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos serowy Mornay
10 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Dip serowy
10 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Słodko-ostry sos chili
25 min
Sos beszamelowy
15 min
Purée ziemniaczane
50 min