Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 porcji
Składniki
-
75 - 85 g orzechów laskowych, prażonych
-
120 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
400 g kremu orzechowo-czekoladowego, np. Nutella®400 g kremu orzechowo-czekoladowego wykonanego w TM, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
40 - 60 g cukru pudru (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
2382.7 kJ /
569.1 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
31.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3h 25min
Przekładaniec na bogato
2h 35min
Ciasteczka z białą czekoladą
25min
Orzechowe semifreddo
8h 35min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Tarta z musem czekoladowym
12h 50min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6h 45min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1h 10min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Sernik gianduia
11h