
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 porcji
Składniki
-
75 - 85 g orzechów laskowych, prażonych
-
120 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
400 g kremu orzechowo-czekoladowego wykonanego w TM, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
40 - 60 g cukru pudru (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
569.1 kcal /
2382.7 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
26.1 g
Węglowodany
31.7 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Fondant czekoladowy
50 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min
Sernik gianduia
11 godz.