Urządzenia i Akcesoria
Słodko-ostry sos chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 słoiki
Składniki
-
25 g skrobi ziemniaczanej25 g skrobi kukurydzianej
-
270 g wody
-
2 ząbki czosnku
-
30 g czerwonych papryczek chili, świeżych (z gniazdami nasiennymi), pokrojonych na kawałki
-
100 g octu ryżowego
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
0 g
Kalorie
1916 kJ /
457 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
112 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos BBQ
30 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Sambal oelek
15 min
Oliwa sycylijska
10 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Dymny sos whisky
20 min
Sos duński
15 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Sos barbecue (BBQ)
10 min