Urządzenia i Akcesoria
Słodko-ostry sos chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 słoiki
Składniki
-
25 g skrobi ziemniaczanej25 g skrobi kukurydzianej
-
270 g wody
-
2 ząbki czosnku
-
30 g czerwonych papryczek chili, świeżych (z gniazdami nasiennymi), pokrojonych na kawałki
-
100 g octu ryżowego
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
0 g
Kalorie
1916 kJ /
457 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
112 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Sos Reuben
10 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Sambal oelek
15 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Ketchup curry
30 min
Sos BBQ
30 min
Dymny sos whisky
20 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Sos barbecue (BBQ)
10 min
Sos hamburgerowy
5 min