Urządzenia i Akcesoria
Słodko-ostry sos chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 słoiki
Składniki
-
25 g skrobi ziemniaczanej25 g skrobi kukurydzianej
-
270 g wody
-
2 ząbki czosnku
-
30 g czerwonych papryczek chili, świeżych (z gniazdami nasiennymi), pokrojonych na kawałki
-
100 g octu ryżowego
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
0 g
Kalorie
1916 kJ /
457 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
112 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos barbecue (BBQ)
10 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Kurczak po koreańsku
30 min
Słodki sos chili
40 min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Sambal oelek
15 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Koreański sos BBQ
25 min
Dymny sos whisky
20 min
Oliwa chili
10 min
Kurczak generała Tso
40 min