香菇腐竹排骨汤
TM6

香菇腐竹排骨汤

4.6 (11 ocen)

Składniki

  • 60 克 干香菇 ,洗净
  • 60 克 干腐竹 ,洗净
  • 500 克 猪排骨 ,切块(4 公分)
  • 1800 克 水 ,额外准备浸泡香菇用
  • 30 克 红枣 ,去籽,洗净
  • 20 克 龙眼干 ,洗净 (opcjonalnie)
  • 15 克 绍兴花雕酒
  • 1 ½ 茶匙 盐

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
870 kJ / 208 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
2 g
Sód
642 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy