Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz con leche
- 800 g de leche entera
- 130 g de arroz de grano redondo
- 2 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 2 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- ½ palo de canela
- 1 pellizco de sal
- 130 g de azúcar
- 35 g de mantequilla
Atemperado del chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
Montaje
- ½ mango maduro (en 12 bastones de 1x1x6 cm)
- 1 trozo de sandía (cortada en 12 bastones de 1x1x6 cm)
- 2 kiwis pelados y cortados en 12 bastones de 1x1x6 cm (reserve el resto)
- 2 - 3 cucharaditas de wasabi en pasta (al gusto) (opcjonalnie)
- 50 g de sirope de chocolate
- 12 fresas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1108 kJ / 265 kcal
- Białko
- 4.55 g
- Węglowodany
- 35.61 g
- Tłuszcz
- 11.61 g
- Błonnik
- 1.63 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de chocolate blanco
12 Std. 10 Min
Fudge de chocolate blanco y frambuesa
45min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Helado frito con sirope de chocolate
1h 5 min
Agua de Sevilla
5 Min
Mont Blanc mini
6h
Sorbete de cebada especiado
6 godz. 25 min
Tarta bombón de avellanas
7 Std.
Texturas de gin-tonic
10hod. 40min
Christmas trifle
3h 30 min
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Limonada madrileña
40min