Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz Chinese long beans, trimmed
- 3 tsp sesame oil, divided
- 1 tsp soy sauce
- ½ oz fresh ginger, peeled, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp dried red chili flakes, to taste
- 8 oz red onion, cut into thin wedges
- 4 oz fresh shiitake mushrooms
- 1 ½ oz soy sauce
- 1 ½ oz hoisin sauce
- 1 oz Chinese cooking wine
- ⅛ tsp ground black pepper
- 6 oz ground pork
- 3 fresh red chilies, thinly sliced, divided
- dry-roasted peanuts, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 925 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Spring onion pork ribs
1h
Mapo tofu
15 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Sweet and Sour Pork Ribs
30 min
Braised pork belly
55 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min
Jumbo Shrimp with Vermicelli
30 min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h