![Lemongrass Chicken Soup Lemongrass Chicken Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26bc3a20-5a30-417c-b1a4-a8a9509187f4/Derivates/8fcbf895-1a5d-4acf-ad47-90be09b901e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz red onions, cut into pieces, plus extra to garnish
- 4 oz cilantro, leaves and tender stems, plus extra to garnish
- 3 oz fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 1 oz fish sauce
- 1 oz sesame oil
- 1 oz soy sauce
- 30 oz water
- 34 oz chicken breasts, skinless, boneless, organic
- 6 stalks fresh lemongrass, bruised with back of knife and cut into pieces (1 in.)
- 1 - 3 ears of corn, cut into rounds (1 in.)
- fresh red chilies, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 734 mg
Alternatywne przepisy
Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup
50min
Chicken Noodle Soup
50min
Stir-Fried Vegetables
15 min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40 min
Tom Yum Goong
30 min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35min
Steamed Whole Fish
45 min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Thai Fish Curry
50min
Curry Fish
35min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min