Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz red onions, cut into pieces, plus extra to garnish
- 4 oz cilantro, leaves and tender stems, plus extra to garnish
- 3 oz fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 1 oz fish sauce
- 1 oz sesame oil
- 1 oz soy sauce
- 30 oz water
- 34 oz chicken breasts, skinless, boneless, organic
- 6 stalks fresh lemongrass, bruised with back of knife and cut into pieces (1 in.)
- 1 - 3 ears of corn, cut into rounds (1 in.)
- fresh red chilies, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 734 mg
Alternatywne przepisy
Korean Beef Sauté
1 Std. 25 Min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Chinese Noodles with Turkey in Plum Sauce
2u. 5min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30min
Curry Fish
35min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Egg Drop Soup
45min
Steamed Whole Fish
45min
Tom Yum Goong
30min
Thai Steamed Fish With Lime
30min