Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
pâte feuilletée maison
lub 1 pâte brisée maison - 200 g de chocolat noir corsé (1 tablette détaillée en morceaux)
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 450 g de poires au sirop, coupées en deux dans la longueur et égouttées
- 3 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de lait
- 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1744.1 kJ / 417.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50min
Charlotte aux poires
12sa 30 dk
Tatin de poires aux speculoos
50min
Charlotte au chocolat
6u. 20min
Tarte cookie au chocolat
5h 10min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Crumble poires-chocolat
45min
Crumble poire-chocolat
55min
Tarte normande
1 Std. 25 Min
Fondant au chocolat et framboises
40min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min