Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 800.8 kJ / 191.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
-
Best of 2019 8 Przepisów, Szwajcaria
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Mix and Match - Batchcooking 27 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50 Min
Génoise
1h 50min
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Pâte à crêpe
1h 15min
Purée de pommes de terre
40min
Crème anglaise
10 Min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 Min
Gâteau au chocolat XXL
45min
Blancs d'œufs montés en neige
5 Min
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Pâte à gaufre
1h 30min
Tiramisu
5h 20min