Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de piloncillo, en trozos
- 200 g de cebolla, en trozos
- 4 dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva
- 200 g de chile chipolte, seco
- 90 g de vinagre de manzana
- 300 g de agua
- ½ cucharadita de sal gruesa
- 5 g de hierbas de olor frescas
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 612 kJ / 146.3 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 337.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Sopa de hongos y epazote
35min
Concentrado de caldo de pollo
45min
Salsa picante de cacahuate
15min
Ate de membrillo
1h 45 min
Chiles en escabeche
1h
Pollo con mole verde
1h
Chiles jalapeños en escabeche
40min
Romeritos
1h 40min
Chiles en escabeche
30min
Chiles en nogada
1h