![Kimchi Sauce Kimchi Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2d0b6057-2cc1-4d6c-a8d2-26e876637ad8/Derivates/ebe6f909-6cd7-4623-b070-912ac3073693.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g glutinous rice flour
- 400 g water
- 20 g sugar
- 400 g Asian pear (singo pear), core removed, cut into quarters
- 50 g garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 110 g yellow onions (approx. ½ onion), cut into pieces (3 cm)
- 70 g chilli flakes
- 4 tbsp Korean fish sauce
- 1 tbsp Korean fermented shrimp (saeujeot)
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1904 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kimchi Sauce
20min
Thai Green Curry Paste
10 min
Gado gado
1 godz.
Za'atar pesto
5 Min
Mussels in coconut milk
25min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40min
Sambal Belacan
10 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 40 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Braised Eggs
Brak ocen
Buddha's Delight
55 min
Homemade Soy Milk
35min