Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g glutinous rice flour
- 400 g water
- 20 g sugar
- 400 g Asian pear (singo pear), core removed, cut into quarters
- 50 g garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 110 g yellow onions (approx. ½ onion), cut into pieces (3 cm)
- 70 g chilli flakes
- 4 tbsp Korean fish sauce
- 1 tbsp Korean fermented shrimp (saeujeot)
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1904 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai Green Curry Paste
10min
Tom Yum Paste
45 min
Mantou Buns with Soya Milk
1h 35 min.
Steamed Red Bean Rice Cake
1 godz. 10 min
Mango truffles, strawberry spheres and white chocolate crumble
11 Std. 30 Min
Mocha and hazelnut ice cream with toasted marshmallows
18h 30min
Thai Green Curry Paste
10min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1 godz. 10 min
Sambal chilli
35 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Soy Milk
35 min
Soy milk
24 godz. 30 min