Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 filetes de anchova, em óleo, escorridos
- 50 g manteiga
- 1 c. sopa de folhas de tomilho
- 1 pitada de pimenta
- 4 salmonetes frescos, limpos (aprox. 800 g)
- 8 tomates-cereja cortados em quartos
- 500 g água
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 10 g azeite
- 200 g brócolos, só os raminhos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1639.4 kJ / 391.8 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 848.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de funghi
40min
Risoto de aspargos com crisp de Parma
30min
Peixe assado com ervas do Mediterrâneo - TM6
45min
Risoto de presunto Parma com figo
30min
Filé de peru recheado com damascos
2h 25min
Suco spicy
10min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20 min
Coxas de frango com molho e purê de batata
1h 15min
Risoto de camarão com leite de coco
40min
Sopa de ananás com gambas picantes
1h 15min
Frango com arroz à Bracarense
1h
Crepes com frango
1h 35min