Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
Belag
- 350 g stückige Tomaten
- 20 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Champignons, in Scheiben (2 mm)
- 1 Stängel Thymian, abgezupft
- 1 Prise Pfeffer
- 200 g Mozzarella, abgetropft, in Scheiben (3 mm)
- 100 g gekochter Schinken, in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3581 kJ / 856 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Pizza Vier Jahreszeiten
1h 30 min.
Gemüsepizza
1 Std. 40 Min
Champignonpizza
1 Std. 40 Min
Pizza mit Meeresfrüchten
2h 20min
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4h
Pizza Capricciosa
1 Std. 40 Min
Tomaten-Rucola-Pizza
50 min.
Pizza Hawaii
1h 35min
Pizza Greco
1h 20min
Pizza Diavolo
1h 15 min.
Salami-Pizza mit Käserand
1hod. 50min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1h