Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Stücken (3 cm), angefroren
- 1 Zucchini, klein (200 g), in Stücken
- 1 rote Paprika (200 g), in Stücken, entkernt
- 3 Zwiebeln (150 g), halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 500 g gemischtes Hackfleisch
- 3 EL Tomatenmark
- ½ TL Zucker
- 50 g Rotwein
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1440 kJ / 394 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Bolognesesauce
45 min
Tomatensauce
30 min
Sommer-Lasagne
1h
Paprika-Hack-Sauce
25 min
Paprika-Salami-Sauce
45 min
Paprika-Hack-Kartoffeln
55 min
Schweine-Tomaten-Geschnetzeltes mit Gnocchi
1h
Paprikagulasch
1 Std. 25 Min
Reistopf
35 min
Hack in Tomaten-Sahne-Sauce
45 min
Paprika-Hähnchen-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
20 min
Würzige Basis-Tomatensauce
35 min