Gulaschsuppe deluxe

Gulaschsuppe deluxe

4.6 1.8K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    1 EL
  • Gulasch-Gewürzmischung
    2 TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Salz und etwas mehr zum Abschmecken
    2 TL
  • Rindergulasch in kleinen Würfeln
    700 g
  • Wasser, heiß
    700 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • braune Champignons geviertelt oder in Scheiben
    400 g
  • Mehl
    35 g
  • Rotwein
    150 g
  • Preiselbeerkompott
    70 g
  • Pfeffer zum Abschmecken
  • Chilipulver zum Abschmecken

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 27 g
Kalorie 1101 kJ / 263 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...