Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 EL Öl
- 2 TL Gulasch-Gewürzmischung
- 30 g Tomatenmark
- 2 TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 700 g Rindergulasch, in kleinen Würfeln
- 700 g Wasser, heiß
-
2
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 400 g braune Champignons, geviertelt oder in Scheiben
- 35 g Mehl
- 150 g Rotwein
- 70 g Preiselbeerkompott
- Pfeffer zum Abschmecken
- Chilipulver zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1101 kJ / 263 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Coq au vin
2 godz.
Gulaschsuppe
1 Std. 5 Min
Rinderschmortopf
1h 55min
Ungarisches Paprikagulasch
1 godz. 20 min
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Garnelen-Eintopf
45 Min
Speck-Majoran-Frikadellen
35 Min
Gulasch Stroganoff
1h 10min
Fleischklößchen-Suppe
30 Min
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 Std.
Rindfleischeintopf
1 godz. 40 min
Ungarische Gulaschsuppe
2 godz.