Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Zwetschgen, in Spalten
lub 300 g Pflaumen, in Spalten - 30 g Rum
- 220 g Milch
- 110 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Prisen Salz
- 1 TL Zimt
- 40 g Honig
- 100 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1408 kJ / 336 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Erdbeer-Streusel-Taler
2h 20min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3óra
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2h 20min
Bärlauch-Franzbrötchen
2h 20min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 Std. 20 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2 Std.