Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 20 g di latte
- 2 uova
- 150 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Gelato alla pera, ricotta e cioccolato
- 100 g di zucchero
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 450 g di pere Williams, congelate a pezzi (vedere consiglio)
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Budino al cioccolato bianco
2h 20min
Frozen yogurt cheesecake ai mirtilli
12h 30min
Gelato mascarpone e ciliegie
6h 30min
Torta cappuccino e caramello
2h
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2h 30 min
Sacher gelata
15h
Torta magica al cacao e arancia
4h
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2h
Torta mascarpone e noci
1h 30min
Torta Sacher bianca
2 Std. 15 Min
Gelato al limone
8 Std. 20 Min
Cheesecake cotta alle fragole
1h 30min