![Torta gelato ricotta, pere e cioccolato Torta gelato ricotta, pere e cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e2a991cc-0014-445c-8aff-ae9b5420c8e5/Derivates/c916b466-f9b6-4d14-9c70-5a4a2da1b55d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 20 g di latte
- 2 uova
- 150 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Gelato alla pera, ricotta e cioccolato
- 100 g di zucchero
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 450 g di pere Williams, congelate a pezzi (vedere consiglio)
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Mokaccino shakerato
10min
Crema al caffè
15 分钟
Sorbetto ananas e noci
15 分钟
Torta Bimby® al caffè e nocciole
1 Std.
Crema mascarpone al caprino
20 分钟
Tiramisù di ricotta
6 godz. 30 min
Crema di ricotta e pistacchi
15 分钟
Tiramisù crema di ricotta e mango
1 Std. 30 Min
Tiramisù all'arancia e pistacchi
3h 30min
Torta carote e cocco
2 Std. 30 Min
Torta cremosa al limone
2 Std. 30 Min
Torta tutta mele
50 Min