Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 300 g Tomaten, geviertelt
- 400 g Paprika, gemischt, in Stücken (ca. 2 cm)
- 50 g Tomatenmark
- 180 g Rohrohrzucker
- 80 g Weißweinessig
- ½ TL Salz
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 2 - 3 Nelken
- ½ TL Senfkörner
- ½ TL Pfefferkörner, schwarz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1017 kJ / 243 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 325 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote Paprika-Sauce (Ajvar)
55 min
Zucchini-Ketchup
1 Std.
Sweet Chilli Sauce
40min
Birnen-Chutney
50min
Tomaten-Ketchup
40min
Basis-Gewürz
5min
Scharfe Pflaumensauce
50min
Johannisbeer-Ketchup
1 Std. 30 Min
Dill-Essig-Gurken
336 Std.
Eingelegte Gewürzgurken
10 godz.
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 Std. 30 Min
Gurken-Relish
1 Std. 30 Min