Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 2 - 3 cucharaditas de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
- 2 cucharaditas de orégano seco
- 140 g de tomate concentrado
- 1400 g de tomate maduro en trozos de 2-3 cm
- 1000 g de agua
- 2 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas
- 200 g de nata
- 4 - 8 hojas de albahaca fresca
- 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 725 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 949.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerro con parmesano
45min
Sopa de cebolla
1sa 10 dk
Crema de zanahoria y apio con aceite de hierbas
45min
Vichyssoise de apio
40min
Crema de tomate
30min
Crema de patata y puerro
1h
Medias lunas de mazapán
30min
Flan de guisantes con crema de yogur y menta
1h 40min
Sopa de tomate
1h
Cordero relleno de frutos secos
3sa 15 dk
Crema ligera de tomate
25min
Sopa de tomate con aguacate
1h 15min