Cake tomate, feta et graines de nigelle

Cake tomate, feta et graines de nigelle

4.5 180 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 parts

Składniki

  • 100 g de lait
  • 3 œufs
  • 100 g d'huile d'olive et 1 c. à soupe pour le moule
  • 180 g de farine de blé
  • 1 sachet de levure chimique
  • 150 g de feta coupée en cubes de 2 cm
  • 150 g de tomates confites à l'huile égouttées et coupées en petits morceaux de 1 cm
  • 4 c. à soupe de graines de nigelle
  • 100 g de lard fumé découenné et coupé en lardons de 1 cm de large
  • 2 pincées de poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 443 kcal / 1850 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...