Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 2 échalotes
- 200 g de blanc de poulet, coupé en dés (1 cm env.)
- 20 g de beurre
- 180 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en lamelles
- sel, à discrétion
- poivre moulu, à discrétion
La sauce Béchamel
- 40 g de beurre
- 60 g de farine de blé
- 400 g de lait
- 1 cube de bouillon de volaille
- poivre moulu, à discrétion
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- 200 g de quenelle nature, coupée en rondelles
- 8 vol-au-vent, prêts à garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1691 kJ / 405 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au poulet
2 Std.
Choucroute
1hod. 40min
Sauce hollandaise
25 Min
Tomates farcies
50 Min
Galettes de pommes de terre
45 min
Boulettes de viande à la sauce tomate
45 min
Hachis parmentier
50 Min
Galettes de viande et choucroute
40 min
Sauce chasseur
35 min
Pommes de terre farcies
1h 15min
Poulet en robe de jambon, sauce chasseur
1 godz. 10 min
Vol-au-vent aux champignons
45 min