Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g miolo de noz
- 500 g água
- 130 g óleo de milho
- 180 g açúcar amarelo
- 80 g farinha de alfarroba
- 350 g farinha
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 550 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora com recheio de chocolate
1h 20min
Bolinhos de três frutos algarvios
40 Min
Bolo de maçã
50 Min
Salame de alfarroba
1 Std.
Panquecas de alfarroba
40 Min
Bolo de chocolate e amêndoa
30min
Bolo da Avó Aldina
1 Std.
Bolo rico da minha terra
1 Std.
Bolo de curgete e cacau
24h
Pão de alfarroba
1 godz. 35 min
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1h 30min
Bolo rápido
50 Min