Pão de espelta e trigo sarraceno

Pão de espelta e trigo sarraceno

4.4 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
1200 g

Składniki

  • Manteiga q.b. p/ untar
    margarina vegetal, q.b. p/ untar
  • Flocos de aveia q.b. p/ polvilhar
  • espelta em grão
    350 g
  • trigo sarraceno
    150 g
  • água
    350 g
  • fermento de padeiro fresco
    20 g
    2 c. chá de fermento de padeiro seco
  • mel
    1 c. chá de
  • sal
    2 c. chá de
  • vinagre
    40 g
  • sementes de girassol
    90 g
  • sementes de linhaça
    90 g
    90 g sementes de abóbora
  • sementes de sésamo
    50 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 255 kcal / 1066 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...