Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 130 g açúcar
- 250 g água
- 130 g amêndoa granulada
Gelado
- 3 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 1 lata de leite condensado cozido (370 g aprox.)
- 3 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 583 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocante de maçã
5 Std. 30 Min
Gelado bom
10 Std.
Cassata de avelã e chocolate
8 Std.
Bacalhau espiritual
50 min
Gelado de manga e baunilha com cereja
16h 35 min
Gelado Eton mess
8 Std.
Gelado de iogurte com morango
5 Std. 45 Min
Gelado de cheesecake
13 Std.
Gelado de amêndoa
8 Std.
Ovo estrelado
40 min
Gelado de morango
5 min
Delícia de chocolate
40 min