Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 80 g água
- 30 g azeite
- 1 c. chá de açúcar
- 10 g fermento de padeiro fresco
- ½ c. chá de sal
- 200 g farinha tipo 65
Recheio
- 100 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 1 dente de alho
- 60 g cebola
- Azeite q.b. p/ untar
- 250 g tomate pelado de lata cortado em pedaços
- 200 g sobras de carne picada (porco, salsicha, vaca, etc)
- 1 c. chá de orégãos
-
½
c. chá de caldo de carne caseiro
lub ½ cubo de caldo de carne - 50 g água
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 317 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Folhados de carne
1h 10min
Pastéis recheados com carne
2 godz. 15 min
Chicken à la King
40 min
Argola de carne picada
1 Std. 40 Min
Empada de frango mediterrânica
50 min
Empadão de massa
1 godz. 35 min
Enroladinhos de queijo e fiambre
55 min
Tortilha de atum no forno
1 Std. 30 Min
Crepes de peixe
1 godz. 55 min
Piza picante
1 Std. 20 Min
Pão com chouriço e queijo
1 Std. 30 Min
Pãezinhos de colher com leite condensado
1 godz. 15 min