Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de jitomate, en trozos
- 1 chile chipotle adobado
- 300 g de cebolla, en trozos
- 150 g de pimiento rojo, desvenado, en trozos
- 150 g de chile poblano, desvenado, en trozos
- 300 g de calabacita, sin pelar, en trozos
- 40 g de aceite
- 2 cdas de concentrado de caldo de verduras en polvo, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 376.1 kJ / 89.9 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 116.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con almendras
40min
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Pechugas rellenas en salsa de champiñones
1u.
Salmón en salsa cremosa de champiñones con papas
50min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50min
Arroz en caldo de jitomate
30min
Pescado y papas en salsa de jitomate
50min
Verduras salteadas
10min
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Fetuccine de zanahoria y calabacita al vapor
35min
Pescado empapelado con verduras
1h 15min
Adobo con carne
50min