Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de jitomate, en trozos
- 1 chile chipotle adobado
- 300 g de cebolla, en trozos
- 150 g de pimiento rojo, desvenado, en trozos
- 150 g de chile poblano, desvenado, en trozos
- 300 g de calabacita, sin pelar, en trozos
- 40 g de aceite
- 2 cdas de concentrado de caldo de verduras en polvo, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 376.1 kJ / 89.9 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 116.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45 Min
Pescado empapelado con verduras
1 Std. 15 Min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 Min
Pasta de jitomate y chorizo
25 Min
Salsa verde
10 Min
Calabacitas rellenas al vapor
40 Min
Fetuccine con hongos
1 Std.
Pescado y papas en salsa de jitomate
50 Min
Ensalada fresca de verduras
10 Min
Salpicón de res
40 Min
Verduras salteadas
10 Min
Ensalada de pasta con trucha y verduras
45 Min