
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g oleju słonecznikowego
- 1 jajko, o temperaturze pokojowej (patrz wskazówka)
-
1
łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 łyżeczka octu - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1637.1 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 0.1 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 233.3 mg
Alternatywne przepisy
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Ser typu halloumi
29 godz.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min