
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni razowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 kromek
Składniki
-
100 g ziaren żyta
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
30 g miodu
-
300 g mleka
-
400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
79.4 kcal /
332.2 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
83.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska