Chleb pszenno-żytni razowy

Chleb pszenno-żytni razowy

4.3 253 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 kromek

Składniki

  • 100 g ziaren żyta
  • 40 g świeżych drożdży pokruszonych
    4 łyżeczki suchych drożdży
  • 30 g miodu
  • 300 g mleka
  • 400 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 79.4 kcal / 332.2 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 14.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 83.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...