
Urządzenia i Akcesoria
Chleb mieszany z ziemniakami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
30 kromek
Składniki
-
ziaren żyta50 g
-
ziaren pszenicy100 g
-
kefiru130 g
-
wody120 g
-
świeżych drożdży pokruszonych50 g
-
cukru1 łyżeczka
-
jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)2
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia350 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
ziemniaków ugotowanych, wystudzonych, pokrojonych na kawałki150 g
-
siemienia lnianego2 łyżeczki
-
pestek dyni2 łyżeczki
-
słonecznika łuskanego2 łyżeczki
-
płatków owsianych plus dodatkowa ilość do posypania2 łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
bazylii, suszonej½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
82.9 kcal /
347 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
14.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
86.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
200 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min