Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de fruits, coupés en morceaux et préalablement congelés en une seule couche (voir rubrique "Conseil(s)")
- 120 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 560 kJ / 134 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
-
Best of glaces et sorbets 24 Przepisy, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Sorbet aux fruits
10 min
Granité de fruits frais
5min
Pain express
1h 15min
Brioche
8j
Pain au lait
2h 20 min
Pain de campagne
2h
Mousse glacée aux fruits rouges
10 min
Velouté de potiron et crevette
35min
Soupe froide au concombre
1h
Crème fouettée
10 min
Sorbet citron
8h 30 min
Mousse aux fruits rouges
5 godz.