Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux,et un peu pour le moule
- 370 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
-
1 ½
c. à café de sucre vanillé maison
lub 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 18 pièces
- Kalorie
- 13710 kJ / 3277 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 376 g
- Tłuszcz
- 175 g
- Błonnik
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2h
Pâte feuilletée express
2h
Tarte meringuée au citron
1h 10min
Pain d'épices
3 Std.
Crème pâtissière
15 min
Pâte brisée
5 Min
Génoise
1 Std. 50 Min
Pain au lait
2 Std. 20 Min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Velouté de potiron et crevette
35min
Crème fouettée
10min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 Std. 15 Min