Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux,et un peu pour le moule
- 370 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
-
1 ½
c. à café de sucre vanillé maison
lub 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 18 pièces
- Kalorie
- 13710 kJ / 3277 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 376 g
- Tłuszcz
- 175 g
- Błonnik
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Madeleines
30p
Crème pâtissière
15p
Pâte brisée
5min
Génoise
1 godz. 50 min
Brioche
8h
Tuiles aux amandes
25min
Pâte à chou
2óra
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1ωρ. 15 λεπτ.
Pain au lait
2 godz. 20 min
Gâteau marbré
2h 10 min
Pâte feuilletée express
2óra