Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Queso y suero de leche
-
50
g de zumo de limón
lub 1 cucharadita de ácido cítrico en polvo - 1500 g de leche fresca pasteurizada
- ½ cucharadita de sal (opcjonalnie)
Scones de suero de leche
- 350 g de harina (y algo más para espolvorear)
- ¾ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de bicarbonato
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 50 g de mantequilla fría en trozos
- 3 - 4 cucharadas de mermelada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 79 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yogur natural
11h 10min
Manteca de maní y mantecol
2h 20min
Yogur de vainilla en Varoma
13h 10min
Yogur griego natural
15 Std. 30 Min
Concentrado de caldo de verduras
45 min
Queso cremoso
15h
Galletas de semillas
35 min
Pepitas
55min
Queso crema casero
40 min
Pan de molde
3óra
Yogurt natural (Fermentar)
12 godz. 10 min
Pan de cinco semillas
1 godz. 50 min