Salsa holandesa de pimiento y pimentón (Espesar)

Salsa holandesa de pimiento y pimentón (Espesar)

4.5 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g

Składniki

  • 100 g de pimiento rojo asado en conserva
    100 g de pimientos del piquillo
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 20 g de zumo de naranja
  • 10 g de agua
  • 2 chorritos de tabasco (opcjonalnie)
  • 130 g de mantequilla en trozos
  • 1 cucharadita de pimentón
  • 4 yemas de huevo
  • 1 cucharadita de sal

Wartości odżywcze na 350 g

Kalorie 1659 kcal / 6954 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 173 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 82 g
Sód 1616 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...