Urządzenia i Akcesoria
Curry Madras (Gewürzmischung)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
70 g
Składniki
-
rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)5
-
Koriandersamen2 ½ EL
-
Kreuzkümmelsamen1 EL
-
rosa Pfefferkörner1 EL
-
Salz1 EL
-
Kurkuma, gemahlen2 TL
-
Senfkörner2 TL
-
Knoblauchpulver2 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Pimentkörner (Nelkenpfeffer)1 TL
-
Safranfäden1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 70 g
Białko
16 g
Kalorie
1854 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Café-de-Paris
30 min
Portugiesische Crème brûlée
25 min
Schoggichüechli aus dem Nester
45 min
Zitronencrème
5 min
Fleischvögel
1 godz. 45 min
Gemüsebouillon für Fondue Chinoise
45 min
Hirschrücken mit Cranberry-Kompott, Pilz-Knödeln und Kürbis
Brak ocen
Randensalat mit Meerettich
10 min
Birnen-Chutney
50 min
Eistee-Sirup
30 min
Thermomix® Creme
45 min
Sauce béarnaise
20 min