Urządzenia i Akcesoria
Curry Madras (Gewürzmischung)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
70 g
Składniki
-
rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)5
-
Koriandersamen2 ½ EL
-
Kreuzkümmelsamen1 EL
-
rosa Pfefferkörner1 EL
-
Salz1 EL
-
Kurkuma, gemahlen2 TL
-
Senfkörner2 TL
-
Knoblauchpulver2 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Pimentkörner (Nelkenpfeffer)1 TL
-
Safranfäden1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 70 g
Białko
16 g
Kalorie
1854 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min
Zucchini Relish mit Nektarinen
1 godz. 5 min
Weisskabissalat
15 min
Kräuterlikör
169 godz.
Taco-Gewürzmischung
5 min
Rehragout mit Herzoginkartoffeln und Rotkabis
1 godz. 20 min
Ghee
20 min
Mango-Chutney
1 godz.
Kürbiswürfel süss-sauer
1 godz. 25 min
Indischer Senf
15 min
Pannacotta mit Ananaskompott
4 godz. 40 min
Pulled-Pork-Burger
4 godz. 50 min