![St. Galler Bürli St. Galler Bürli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/855fbae7-80bf-42dd-b3ec-7d04d21c50c4/Derivates/8cfeee0a-531a-4ef7-98a2-be1184f92240.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig (Tag 1)
- 100 g Wasser, lauwarm
- 1 g frische Hefe (ca. 1/20 Würfel)
- 100 g Halbweissmehl
Bürliteig und Backen (Tag 2)
- 100 g Roggenkörner
- 320 g Halbweissmehl, und etwas mehr zum Formen und Bestreuen
- 300 g Wasser, lauwarm, und etwas mehr zum Bestreichen
-
¼
Würfel frische Hefe (ca. 10 g)
lub ½ Päckchen Trockenhefe (ca. 3.5 g) - 1 EL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Ruchbrot im Brattopf
2j 25 menit
Tessinerli
1 godz. 50 min
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Berner Rösti
40min
Emmentaler Meringues
2 Std. 15 Min
Burebrot (Bauernbrot)
3 Std.
1.- August-Weggen
1 Std. 10 Min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min