Urządzenia i Akcesoria
St. Galler Bürli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
Vorteig (Tag 1)
-
Wasser lauwarm100 g
-
frische Hefe (ca. 1/20 Würfel)1 g
-
Halbweissmehl100 g
Bürliteig und Backen (Tag 2)
-
Roggenkörner100 g
-
Halbweissmehl und etwas mehr zum Formen und Bestreuen320 g
-
Wasser lauwarm, und etwas mehr zum Bestreichen300 g
-
½ Päckchen Trockenhefe, (ca. 3.5 g)frische Hefe (ca. 10 g)¼ Würfel
-
Salz1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1192 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Bürli mit Roggen
12 godz.
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Knöpfli
50 min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2 godz. 30 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Berner Rösti
40 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
Rosmarin Focaccia
2 godz. 30 min
UrDinkel Brot
11 godz.
Berner Zopf
1 godz. 45 min