Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de agua
- 50 g de manteca de cerdo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de azúcar
Cobertura de verduras
- 100 g de pimiento rojo en trozos
- 100 g de pimiento verde en trozos
- 100 g de cebolla en trozos
- 100 g de calabacín con piel y en trozos
- 100 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharada de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2038 kJ / 486 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Monas de Pascua
2 godz. 40 min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Coca de verduras
30min
Coca de endibias
45min
Masa para cocas
1h
Coca de cebolla y sardinillas (sin gluten)
1 Std. 15 Min
Coca de recapte (Cataluña)
1 Std. 15 Min
Coca de ensaimada con sobrasada
10 Std. 30 Min
Coca de llanda
40min
Coca de trempó de verano
1h
Focaccia de Puglia
1h
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50min