Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento rojo
- 2 dientes de ajo
- 50 g de zanahoria en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 800 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas (2 botes)
- 200 g de chorizo en rodajas
- 1 trozo de tocino fresco (50 g)
- 100 g de jamón serrano en dados
- 500 g de caldo
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1824 kJ / 436 kcal
- Białko
- 23.37 g
- Węglowodany
- 30.97 g
- Tłuszcz
- 24.33 g
Alternatywne przepisy
Potaje de vigilia
30min
Guiso de judías pintas con arroz
40min
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1 Std.
Lentejas guisadas
50min
Macarrones con tomate y chorizo
25 Min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45min
Albóndigas en salsa española
55 min
Cocido madrileño
2h 15min
Lentejas estofadas
3h 45min
Judías blancas a la hortelana
45min
Judías blancas con patatas y compango
1h 35 min
Judías blancas a la toscana
35min